Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adela Răileanu cere reacția Consiliului pentru Egalitate la declarațiile lui Nantoi

Adela Răileanu - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2024
Abonare
Adela Răileanu cere reacția Consiliului pentru Egalitate la declarațiile înjositoare în adresa moldovencelor făcute de Oazu Nantoi
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Deputatul socialist din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), Adela Răileanu, a cerut reacția Consiliului pentru Egalitate la afirmațiile scandaloase ale deputatului PAS Oazu Nantoi despre femeile din Moldova.
„Am așteptat aproape o săptămână să se autosesizeze din oficiu, Consiliul pentru Egalitate pe marginea declarațiilor scandaloase ale deputatului PAS, Oazu Nantoi. Dar tăcerea e deja prea lungă. Astăzi am depus o adresare în scris către Instituția respectivă în care am cerut să vină cu o reacție față de opinia exprimată de domnul Oazu Nantoi, prin care a insultat femeile din Moldova în plenul Parlamentului. Sunt curioasă să văd cum va răspunde acest Consiliu în fața unei astfel de situații și care este atitudinea autorităților noastre față de demnitatea femeii. Femeile din Moldova merită respect și demnitate, iar astfel de comportamente nu trebuie tolerate. Sper ca autoritățile să ia măsurile necesare pentru a proteja drepturile tuturor cetățenilor”, a scris Răileanu.
Între timp Oazu Nantoi a mai fost chemat pe la tolk-show-uri televizate, unde s-a dus cu plăcere și a povestit, între altele, că nici de gând nu are să vină cu scuze publice pentru declarația sa sub orice limită morală în adresa femeilor din țara noastră.
Olesea Stamate - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2024
Politică
Olesea Stamate l-a criticat indirect pe Oazu Nantoi pentru înjosirea artiștilor de la JOC
Fluxul de știri
0