Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un nou document va sta la baza relațiilor Rusiei și Coreei de Nord

© POOL / Accesați arhiva multimediaДружественный государственный визит президента Владимира Путина в КНДР
Дружественный государственный визит президента Владимира Путина в КНДР - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2024
Abonare
Un nou document va sta la baza relațiilor Rusiei și Coreei de Nord
CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Putin, la întâlnirea cu Kim Jong-un, a anunțat un "nou document fundamental", care va sta la baza relațiilor dintre Rusia și RPDC.
"Anul trecut, ca urmare a vizitei dumneavoastră în Rusia, am făcut progrese semnificative în construirea legăturilor noastre interstatale de astăzi. Astăzi, a fost pregătit un nou document fundamental, care va sta la baza relațiilor noastre pe termen lung", a declarat președintele rus.
Putin și-a exprimat speranța că următoarea lor întâlnire cu președintele nord-coreean Kim Jong-un "va avea loc în Rusia, la Moscova".
Kim Jong-un și-a exprimat sprijinul pentru Federația Rusă în realizarea unei operațiuni militare speciale. În timpul negocierilor cu Putin, președintele nord-korean a remarcat rolul Rusiei în menținerea stabilității strategice și a echilibrului în lume.
Президент РФ Владимир Путин на официальном приеме от имени президента РФ в честь председателя Госсовета Корейской Народно-Демократической Республики Ким Чен Ына (слева) после переговоров в кампусе ДВФУ во Владивостоке - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Rusia
Rusia și Coreea de Nord lucrează la încheierea unui acord de parteneriat cuprinzător
Fluxul de știri
0