Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și Coreea de Nord lucrează la încheierea unui acord de parteneriat cuprinzător

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин на официальном приеме от имени президента РФ в честь председателя Госсовета Корейской Народно-Демократической Республики Ким Чен Ына (слева) после переговоров в кампусе ДВФУ во Владивостоке
Президент РФ Владимир Путин на официальном приеме от имени президента РФ в честь председателя Госсовета Корейской Народно-Демократической Республики Ким Чен Ына (слева) после переговоров в кампусе ДВФУ во Владивостоке - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Abonare
Ușakov: Rusia și Coreea de Nord lucrează la încheierea unui nou acord de parteneriat
MOSCOVA, 17 iunie - Sputnik. Rusia și RPDC lucrează la încheierea unui nou acord de parteneriat cuprinzător care poate fi semnat în timpul vizitei de stat a președintelui rus Vladimir Putin la Phenian, documentul respectă toate normele dreptului internațional și nu este îndreptat împotriva țărilor terțe; a spus Iuri Ușakov la un briefing.
El a menționat că în timpul vizitei lui Putin la Phenian, care va avea loc în perioada 18-19 iunie, vor fi semnate o serie de documente, inclusiv „documente importante, foarte semnificative”.
„Am menționat documentele care urmează să fie semnate, acestea sunt încă în curs de elaborare. Acest lucru este valabil și pentru eventuala încheiere a unui parteneriat strategic cuprinzător înlocuiește documentele fundamentale care au fost semnate în 1961 , 2000 și 2001 - a existat un tratat de prietenie și asistență reciprocă în 1961, apoi a existat un tratat de prietenie, bună vecinătate și cooperare în 2000, apoi declarațiile de la Moscova și Phenian din 2000 și 2001”, a adăugat Ușakov.
„Acest acord, dacă va fi semnat, este, desigur, condiționat de evoluția profundă a situației geopolitice din lume și din regiune și de schimbările calitative care s-au produs în relațiile noastre bilaterale în ultima perioadă. Va urma în mod firesc toate principiile fundamentale de drept internațional și nu va fi de natură provocatoare, nu va fi îndreptată împotriva niciunei țări, dar are ca scop asigurarea unei mai mari stabilități în regiunea Asiei de Nord-Est. Părțile încă lucrează la aceasta, și o decizie finală cu privire la semnarea acestuia va fi format în următoarele ore”, a explicat Ușakov.
Fluxul de știri
0