Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Recean pledează pentru un program național de siguranță rutieră

© Sputnik / Miroslav RotariCirculație rutieră
Circulație rutieră - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2024
Abonare
Premierul moldovean Dorin Recean pledează pentru un program național de siguranță rutieră
CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Serviciul de presă al guvernului moldovean ne anunță că raportul privind evaluarea performanței siguranței rutiere în Republica Moldova și conceptul Programului național de siguranță rutieră au fost prezentate în cadrul unui atelier, desfășurat la Casa Guvernului, unde a fost prezent și premierul Dorin Recean, care a remarcat importanța elaborării și implementării Programului pentru asigurarea protejării vieții și sănătății participanților la trafic și reducerea costurilor asociate accidentelor rutiere.
Recean a spus la eveniment că în ultimii ani, țara noastră a înregistrat progrese în ceea ce privește securitatea traficului rutier, a apreciat contribuția instituțiilor publice și a organizațiilor neguvernamentale care promovează securitatea traficului rutier. Însă el a menționat necesitatea elaborării unui document care va defini și planifica politica publică a Guvernului privind siguranța rutieră.
Potrivit sursei oficiale, elaborarea Programului național de siguranță rutieră are drept scop reducerea treptată a numărului deceselor și traumatismelor grave, prin îmbunătățirea siguranței traficului rutier în Republica Moldova și îmbinarea unui șir de măsuri de siguranță rutieră pasivă și activă. La fel, este necesară schimbarea comportamentului participanților la trafic, prin educarea și creșterea gradului de conștientizare, precum și responsabilizarea în ceea ce privește respectarea reglementărilor de circulație.
Флаги Украины и ЕС в здании Европейского парламента в Боюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2024
Politică
Moldova a semnat declarația finală a summitului din Elveția, țările BRICS au refuzat
Fluxul de știri
0