Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Acordul dintre Rusia și Coreea de Nord prevede ajutor reciproc în caz de agresiune

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Kim Jong Un
Vladimir Putin și Kim Jong Un - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2024
Vladimir Putin și Kim Jong Un
Abonare
Putin: acordul dintre Federația Rusă și RPDC prevede ajutor reciproc în caz de agresiune din partea terților
CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Acordul de parteneriat strategic cuprinzător semnat de Federația Rusă și RPDC prevede acordarea de asistență reciprocă în cazul unei agresiuni împotriva uneia dintre părțile semnatare, a declarat președintele rus Vladimir Putin după negocierile cu liderul nord-coreean Kim Jong- Un.
„Acordul de parteneriat cuprinzător semnat astăzi prevede, printre altele, acordarea de asistență reciprocă în cazul unei agresiuni împotriva uneia dintre părțile la acest acord”, a spus Putin.
În acest context, liderul rus a atras atenția asupra declarațiilor Statelor Unite și ale altor țări NATO cu privire la furnizarea de sisteme de arme cu rază lungă de acțiune de înaltă precizie, avioane F16 și alte arme și echipamente similare pentru lovirea teritoriului rus.
„Aceasta nu este doar o declarație, se întâmplă deja și toate acestea reprezintă o încălcare flagrantă a restricțiilor asumate de țările occidentale în cadrul diferitelor tipuri de obligații internaționale”, a subliniat Putin.
Дружественный государственный визит президента Владимира Путина в КНДР - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2024
Internațional
Un nou document va sta la baza relațiilor Rusiei și Coreei de Nord
Fluxul de știri
0