Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În societatea poloneză scade susținerea pentru ucraineni și Ucraina

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaFrontiera dintre Ucraina și Polonia
Frontiera dintre Ucraina și Polonia - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Abonare
În societatea poloneză scade susținerea pentru ucraineni și Ucraina, potrivit sondajelor recente
CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Atitudinea față de refugiații ucraineni se înrăutățește în Polonia, scrie Rzeczpospolitа citând un sondaj.
În prezent, doar 17% dintre polonezi sunt de acord să accepte refugiați din Ucraina cu posibilitatea de a se stabili (în urmă cu mai bine de un an, 37% erau de această părere). 61% vor ca aceștia să se întoarcă în Ucraina după război. Atitudinea se înrăutățește din cauza "poziției revendicative" a ucrainenilor, care doresc să aibă aceleași drepturi ca și polonezii în sfera plăților sociale etc.
Atitudinile s-au înrăutățit în toate chestiunile, cu excepția școlarizării copiilor ucraineni - 82% sunt în favoarea acesteia. Însă jumătate dintre ei sunt în favoarea studiilor pentru ucraineni în conformitate cu programul polonez. Iar 40% - în conformitate cu noul program convenit între Kiev și Varșovia.
Sprijinul pentru ajutorul acordat Ucrainei este, de asemenea, în scădere. 31% dintre respondenți au declarat că Polonia ar trebui să ajute neapărat Ucraina (în ianuarie 2023, procentul era de 62%). Că "ar trebui mai degrabă să ajute", consideră 43% dintre respondenți. Împotrivă - 19%.
Перед церемонией фотографирования участников саммита по Украине в Швейцарии - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Internațional
Business Insider: Conferința de pace privind Ucraina a dovedit succesul lui Putin
Fluxul de știri
0