Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a declarat Sandu la întâlnirea cu Mattarella

© Sputnik / Rodion ProcaȘefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella
Șefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Șefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella
Abonare
CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Moldova și Italia au dezvoltat relații tot mai strânse în ultimii ani, în beneficiul cetățenilor celor două țări, a afirmat Maia Sandu în cadrul conferinței de presă susținută în comun cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, care se află în vizită oficială de două zile în Moldova.
„Contribuția generoasă a Italiei ne-a ajutat să compensăm o parte din facturile la energie. Astăzi, Italia și-a reconfirmat susținerea sa pentru parcursul nostru european prin semnarea unei declarații comune. În Italia avem și o comunitate mare și frumoasă de moldoveni, iar unii dintre ei dezvoltă afaceri în orașele italiene”, a spus Sandu.
Ea a mai spus că în Moldova pot fi văzute zeci de brutării, restaurante și mici afaceri, inspirate din experiența italiană a antreprenorilor moldoveni, reîntorși acasă.
„Înțelegem dorul imens al celor plecați și îi așteptăm cu drag acasă. Și facem tot posibilul pentru ca nivelul de trai din Moldova să crească, să îmbunătățim infrastructura, să modernizăm localitățile noastre ca să arate ca în Italia, ca în Europa”, a punctat Maia Sandu.
Oazu Nantoi - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Politică
PAS rămâne apatic la injuriile lui Nantoi în adresa moldovencelor din ansamblul JOC
Fluxul de știri
0