Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlah: este necesar să se înceapă procedura de dizolvare a actualei componențe a CEC

© Sputnik / OsmatescoБрифинг Ирины Влах о запуске общественной организации "Платформа Молдова"
Брифинг Ирины Влах о запуске общественной организации Платформа Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2024
Abonare
Irina Vlah crede că Moldova se poate confrunta cu o situație în care comunitatea internațională nu va recunoaște rezultatele alegerilor din țară.
CHIȘINĂU, 5 iunie – Sputnik. Președintele Platformei Moldova, Irina Vlah, a făcut apel la Președintele Parlamentului, Igor Grosu, să demareze procedura de dizolvare a actualei componențe a Comisiei Electorale Centrale.
„Trebuie să începeți imediat procedura de dizolvare a Comisiei Electorale Centrale Actualul CEC este format doar din membri și susținători ai PAS și nu este capabil să organizeze alegeri libere și corecte”, a scris Vlah pe rețelele de socializare.
Într-un apel publicat către Președintele Parlamentului, Vlah i-a cerut acestuia să trateze situația actuală cu maximă responsabilitate, deoarece „consecințele ar putea fi cele mai grave”.

„Recunosc că pentru prima dată s-ar putea să ne confruntăm cu o situație în care comunitatea internațională nu va recunoaște rezultatele alegerilor din Republica Moldova”, a menționat aceasta.

În opinia sa, actualele autorități ale țării nu ar trebui să spere la „relații relativ bune cu unii parteneri de dezvoltare”.
„Partenerii de dezvoltare au dovedit în repetate rânduri că pentru ei există linii roșii care nu pot fi depășite. Nu-și iartă nici cei mai buni prieteni din Chișinău, dar ar trebui să-i întrebați pe cei care au condus țara anterior și care au avut relații bune cu partenerii lor, de ce i-au abandonat brusc”, a sfătuit Vlah.
În acest sens, ea a cerut președintelui parlamentului să demareze procedura de dizolvare a actualei componențe a CEC și numirea de noi membri.
Fluxul de știri
0