Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un mercenar din Franța va fi judecat în lipsă în RPD

© AP Photo / Pavel GolovkinФранцузские военные во время учений. Архивное фото
Французские военные во время учений. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2024
Abonare
RPD va judeca în lipsă un cetățean francez acuzat de mercenarism
CHISINĂU, 3 iunie – Sputnik. Procuratura Republicii Populare Donețk a trimis în judecată un dosar penal împotriva unui cetățean francez acuzat în lipsă de mercenarism și participare la ostilități de partea Ucrainei, a declarat reporterilor reprezentantul oficial al Procuraturii Generale, Andrei Ivanov.
„Procuratura Republicii Populare Donețk a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva unui cetățean al Republicii Franceze în vârstă de 32 de ani, Cuesta Hugo Julian, este acuzat în lipsă în temeiul părții 3 a articolului 359 din Codul penal al Federației Ruse. (participarea unui mercenar la un conflict armat)”, a spus el.
Potrivit anchetatorilor, din iulie 2022 până în februarie 2024, Julian a participat la ostilitățile de partea Ucrainei în diferite puncte de contact de luptă ca mercenar, a servit în brigada 28 separată mecanizată ca șofer-mecanic al departamentului de recunoaștere cu armata având gradul de soldat (recrut). Suma remunerației primite de acuzat este echivalentă cu 900 de mii de ruble.
Se precizează că a fost trecut pe lista de urmărit internațional și arestat în lipsă.
Dosarul penal a fost trimis Curții Supreme a RPD pentru examinare pe fo
Fluxul de știri
0