Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjártó: Ungaria este interesată de cooperarea eurasiatică

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKПетер Сийярто
Петер Сийярто - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2024
Abonare
Ministrul ungar de Externe: Ungaria este interesată în dezvoltarea unei cooperări eurasiatice puternice
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Ungaria este interesată în dezvoltarea unei cooperări eurasiatice puternice, va lucra în acest sens, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al țării, Peter Szijjarto.
„Credem cu adevărat că trebuie să lucrăm la cooperarea Est-Vest. O cooperare eurasiatică puternică este un interes global și vom lucra întotdeauna la acest lucru", a declarat Szijjarto într-un interviu acordat postului de televiziune belarus ONT.
El a subliniat că o cooperare eurasiatică puternică, relații respectuoase de-a lungul liniei Est-Vest, Vest-Est sunt absolut în concordanță cu interesele naționale ale Ungariei.
„Suntem categoric împotriva împărțirii lumii în blocuri. Ar fi teribil, ar fi foarte rău pentru Ungaria. Prin urmare, ne vom opune întotdeauna divizării lumii. Vrem ca lumea să fie conectată. Credem că următorii ani ar trebui să fie ani de conectare, în care cooperarea dintre Est și Vest să aibă loc pe bază de respect", a subliniat ministrul.
Fluxul de știri
0