Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia este pregătită să dezvolte relaţii cu noile autorităţi din Mexic

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2024
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Mexic: Rusia este pregătită să dezvolte relații cu noul președinte al Mexicului
Rusia este deschisă să dezvolte relații cu noua conducere a Mexicului după alegerile prezidențiale din această țară, a declarat luni ambasadorul Rusiei în Mexic Nikolai Sofinsky pentru RIA Novosti.
„Poziția noastră de principiu, mă refer la poziția Federației Ruse, a guvernului rus, este că suntem întotdeauna deschiși să dezvoltăm relații constructive cu orice guvern care este ales chiar de poporul țării în care au loc aceste alegeri sunt întotdeauna deschiși să dezvolte aceste relații în măsura în care noua conducere aleasă a Mexicului este pregătită pentru acest lucru, Indiferent de cine câștigă în final alegerile prezidențiale din Mexic, problema va depinde în primul rând de noua conducere mexicană”, a spus Sofinsky, comentând perspectivele relaţiilor dintre cele două ţări după alegerile din Mexic.
Candidata partidului de guvernământ , Claudia Sheinbaum, conduce alegerile cu între 58,3 și 60,7 la sută, conform sistemului de numărare rapidă al Institutului Național Electoral INE. Rezultatele oficiale vor fi anunțate după numărătoarea voturilor, care va avea loc în perioada 5-8 iunie. Câștigătorul votului se determină într-un singur tur folosind un sistem de majoritate relativă - candidatul care primește mai multe voturi decât restul va deveni președinte. Președintele ales va fi învestit la patru luni după ziua alegerilor, 1 octombrie.
Fluxul de știri
0