Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Deputat european: UE uită de propriii cetățeni din cauza Ucrainei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПленарная сессия Европарламента
Пленарная сессия Европарламента - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2024
Abonare
Deputatul Roth-Nevelalova: UE uită de propriii cetățeni din cauza Ucrainei
CHIȘINĂU, 3 iunie – Sputnik. Uniunea Europeană uită de propriii cetățeni, dorind să ajute Ucraina cu orice preț, spune deputatul european din Slovacia Katarina Roth-Nevedilova.
„Noi, ca Uniune Europeană, pretindem că cel mai important lucru pentru noi este să sprijinim Ucraina cu orice preț, uităm de propriii cetățeni, uităm că oamenii din Slovacia și din întreaga Uniune Europeană suferă de pe urma acestui conflict, uităm că suntem o organizație pașnică și trebuie să încurajăm o cale pașnică”, a spus Roth-Nevedilova într-un interviu acordat publicației slovace eReport.
Ea a menționat că Uniunea Europeană ar trebui să acționeze ca un mediator în conflictul ucrainean pentru a obține o soluționare rapidă a acestuia.
„Am vorbit de multe ori în Parlamentul European pe tema războiului din Ucraina, îmi pare rău că Uniunea Europeană, ca organizație care a fost creată pe ideea păcii și a sfârșitului războiului, a prevenirii conflictelor, astăzi devenind o organizație militară... Uniunea Europeană consideră ideea de pace și insistența de a pune capăt conflictului cu o soluție prea radicală, vorbim doar despre cum să trimitem arme, bani pentru arme, cum să ocolim sistemul de Dreptul internațional, astfel încât să putem furniza aceste arme și cum vrem să învingem Rusia. Scopul nostru nu ar trebui să fie înfrângerea Rusiei, scopul nostru trebuie să fie dezvoltarea lumii, sprijin pentru dezvoltarea țărilor terțe , propriii noștri cetățeni”, a spus europarlamentarul.
Potrivit acesteia, susținătorii continuării conflictului din Ucraina nu au nicio idee cum să obțină „înfrângerea Rusiei”, ci doar cred că „într-o zi se va întâmpla ca Rusia să capituleze”. Ea a numit această poziție „absurdă”.
„Nimeni nu crede că atunci când acest război se va termina, va trebui să cooperăm cu Rusia”, a spus Roth-Nevedilova, adăugând că Rusia rămâne un furnizor important de materii prime, de care Europa are nevoie și acum .
Roth-Nevedyalová este și candidată pentru Parlamentul European din Slovacia la alegerile care vor avea loc în republică pe 8 iunie. Cetăţenii ţării vor alege 15 deputaţi europeni pentru un mandat de cinci ani.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina interferează cu reglementarea, implică direct țările NATO în conflict și „se joacă cu focul”. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului din Marea Britanie , Germania , Italia și alte țări. Kremlinul a declarat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la negocieri și va avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0