Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova va fi înființat un colegiu militar

© Sputnik / Miroslav RotariTineri moldoveni la depunerea jurământului solemn de credință Patriei
Tineri moldoveni la depunerea jurământului solemn de credință Patriei  - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2024
Abonare
În Moldova va fi înființat un colegiu militar
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. În cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate (AMFA) ,,Alexandru cel Bun” va fi creat un Colegiu Militar. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Cabinetului de miniștri.
Potrivit secretarului de stat Sergiu Plop, proiectul a fost elaborat în scopul asigurării completării Armatei Naționale cu tehnicieni militari calificați (categoria „sergenţi”). În prezent, instituția de apărare are un număr insuficient de astfel de specialiști, ceea ce afectează capacitățile operaționale ale armatei.
Colegiul Militar va fi creat ca o subdiviziune structurală a AMFA, care va oferi programe de formare profesională post-secundară în domeniul milităriei la specialitățile infanterie și artilerie.
În cadrul Colegiului Militar își vor face studiile fete și băieți care au absolvit ciclul gimnazial. Pe parcursul studiilor, elevii vor fi asigurați cu echipament, cazare, hrană și bursă din bugetul de stat.
Adrian Albu - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2024
Politică
Deputatul Albu, despre posibila urmărire penală a celor de altă opinie decât a guvernării
Fluxul de știri
0