Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputatul Albu, despre posibila urmărire penală a celor de altă opinie decât a guvernării

© Sputnik / OsmatescoAdrian Albu
Adrian Albu - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2024
Adrian Albu
Abonare
Deputatul Adrian Albu a volbit despre posibila urmărire penală a celor de altă opinie decât a guvernării prin noile modificări ale legislației penale spre care tinde PAS
CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Amendamentul ce modifică Codul Penal, articolul 337 „Trădarea de patrie” este doar vârful aisbergului, crede deputatul PSRM, Adrian Albu.
"Nu știu cine este constructorul acestei caracatițe legislative, dar în spatele aceste inițiative stă cineva cu valori maniacale, care se teme de propriul popor. Mecanismul creat ar fi următorul: termenul de „dezinformare” este prevăzut doar în Codul serviciilor media audiovizuale și are reglementări ce țin strict de acest segment. Totodată, guvernarea a creat Centrul pentru Comunicare Strategică, care va monitoriza piața media, online și nu doar, și urmare a stabilirii de aceștia a așa numitei “dezinformări “ vor face sesizări către SIS care le vor interpreta ca atentat la securitatea statului. Apoi vor transmite materiale la PCCOCS pentru pornirea unei cauze penale. Orice persoană care va avea o altă opinie, va putea fi atrasă la răspundere penală conform noilor argumentări la amendatele celor din PAS, ce ține de “Trădarea de patrie”, a spus Albu.
Башкан Гагаузии Евгения Гуцул - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2024
Politică
Guțul: Autoritățile din Republica Moldova ignoră reprezentanții legitimi ai Găgăuziei
Fluxul de știri
0