Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guțul: Autoritățile din Republica Moldova ignoră reprezentanții legitimi ai Găgăuziei

© Sputnik / Rodion ProcaБашкан Гагаузии Евгения Гуцул
Башкан Гагаузии Евгения Гуцул - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2024
Abonare
Guțul a declarat că va sesiza structurile internaționale cu privire la încălcarea drepturilor autonomiei găgăuze.
CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Autoritățile moldovenești ignoră în mod deschis reprezentanții legitimi ai Găgăuziei într-o încercare de a îngrădi drepturile autonomiei, a declarat luni, în cadrul unui briefing, bașcanul Evghenia Guțul.
În calitate de exemplu, ea a citat cazul de vinerea trecută, când conducătorul autonomiei nu a fost invitat la ședința de constituire a Consiliului de Dezvoltare Regională al UTA Găgăuzia, organizată la Chișinău de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. La eveniment, potrivit lui Guțul, au participat primari care au fost considerați de PAS ca fiind de încredere.
„Spînu se opune participării mele la consiliu, pentru că astfel îi va fi mai ușor să stăpânească necontrolat și fără să dea socoteală proiecte de mai multe milioane de euro”, a declarat bașcanul.
Ea a amintit că reprezentanții PAS deja spun deschis că autonomia culturală este suficientă pentru Găgăuzia.
„Autoritățile centrale ignoră în mod deschis adunarea populară și comitetul executiv - autoritățile legitime în autonomia găgăuză. PAS a început să construiască relații în paralel cu autoritățile din autonomie", a declarat Guțul în cadrul briefingului.
Bașcanul a declarat că va sesiza structurile internaționale cu privire la încălcarea drepturilor autonomiei găgăuze.
„Deja în viitorul apropiat vom informa structurile internaționale și partenerii noștri cheie - Rusia, Turcia - despre următoarele cazuri de restrângere a drepturilor și atribuțiilor autonomiei găgăuze”, a spus bașcanul.
Fluxul de știri
0