Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oportunități de odihnă pentru Copii în Chișinău în sezonul 2024 - detalii

© Sputnik / Mihai CarausDistracții pentru copii, evenimente în centrul Chișinăului
Distracții pentru copii, evenimente în centrul Chișinăului  - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2024
Distracții pentru copii, evenimente în centrul Chișinăului
Abonare
Oportunități de odihnă pentru Copii în Chișinău în sezonul 2024 - detalii oferite de administrația Capitalei
CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Pentru odihna, educația și distracția copiilor în sezonul estival 2024, Primăria Municipiului Chișinău va deschide și porțile Taberei de Odihnă „Cireșarii” din orașul Vadul lui Vodă. Aceasta își va desfășura activitatea în perioada 3 iunie - 28 august, anunță primarul Ion Ceban.
„Tabăra „Cireșarii” va activa în șapte ture a câte zece zile fiecare, în comparație cu 2023, când am avut șase ture a câte zece zile. Acest fapt se datorează multiplelor solicitări din partea părinților, respectiv, în această vară, în tabăra „Cireșarii” se vor odihni 1.750 de copii”, a declarat viceprimarul Angela Cutasevici.
În acest an, costul unui bilet este de 3.700 de lei, dar părinții vor achita doar 20% din valoarea acestuia, ceea ce constituie 740 de lei.
În materialul video atașat, viceprimarul Capitalei prezintă și alte informații importante, inclusiv conceptul, grupul țintă de copii sau perioada de activitate.
Oferta educațională pentru sezonul estival 2024 în municipiul Chișinău se constituie din șapte Programe subvenționate de către APL, inclusiv:
-15 tabere cu sejur de zi în baza instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I și II;
-3 tabere constante: „Poienița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”;
-14 tabere sportive în afara orașului - în toate școlile sportive;
-1 tabăra ecologică - Proiectul ecologic cognitiv distractiv de vară „GREEN GATE 2024”, în baza Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN);
-13 tabere vocaționale în cadrul instituțiilor extrașcolare;
-24 tabere tematice în baza Centrelor comunitare pentru copii și tineri, subdiviziuni ale Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC);
-Tabere tematice în baza Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” cu 27 filiale ale acesteia, sub genericul „Provocarea verii”.
Primăria Capitalei a alocat un buget de peste 35.300.000 de lei pentru sezonul estival din acest an.
În anul 2023, în taberele de odihnă din municipiul Chișinău s-au odihnit 28.080 de copii, dintre aceștia 457 provenind din familii refugiate.
Кишеневцы на улицах города - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2024
Rusia
ONG-ul Eurasia a organizat o prezentare a primelor sale proiecte
Fluxul de știri
0