Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

ONG-ul Eurasia a organizat o prezentare a primelor sale proiecte

© Sputnik / OsmatescoКишеневцы на улицах города
Кишеневцы на улицах города - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2024
Abonare
Proiectele ong-ului Eurasia au ca scop consolidarea proceselor de integrare în spațiul post-sovietic, păstrând în același timp identitatea națională a popoarelor.
CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. La Moscova a avut loc prezentarea primelor proiecte ale organizației non-profit de promovare a cooperării internaționale „Eurasia”: „Recunoașteți Rusia”, „Teritoriul copilăriei” și concursul de granturi „Eurasia - continentul oportunităților”.
Proiectele ONG-ului „Eurasia” au ca scop crearea unei rețele de prietenie pe teritoriul continentului eurasiatic, a declarat la prezentare șefa consiliului organizației, prim-vicepreședintele Comisiei pentru educație din Duma de Stat, Alena Arșinova.
„Este foarte important pentru noi să comunicăm bine cu toate țările, să ne putem ajuta reciproc și, de fapt, să creăm proiecte nu doar intra-statale, ci și inter-statale”, a spus ea.
Astfel, în cadrul programului „Cunoașteți Rusia”, aproximativ 10.000 de participanți vor avea ocazia să facă un tur de familiarizare în Rusia și să viziteze companii și universități rusești de top.
Scenă, microfon, tribună, audianță - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2024
Societate
„Eurasia” își lansează programele pilot
Două mii de inițiative în domeniile culturii, educației morale, memoriei istorice, sportului, ecologiei, voluntariatului, armoniei interetnice, schimburilor internaționale, mass-mediei și educației vor fi sprijinite în cadrul programului de granturi „Eurasia - Continent al oportunităților”.
Proiectul „Teritoriul copilăriei” va oferi copiilor cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani posibilitatea de a-și petrece vara în cele mai mari tabere pentru copii din Rusia, precum „Smena” și „Orlionok”.
La prezentare a participat și Alexander Djeus, directorul Centrului pentru copii din toată Rusia (VDC) Orlyonok.
„Vrem să le arătăm copiilor și tinerilor din țările eurasiatice o Rusie modernă, cordială, primitoare, ospitalieră”, a declarat el în timpul evenimentului.
La prezentare a fost prezent și participantul la programul „Cunoașteți Rusia” din Moldova, Ivan Pania, care a descris proiectele NPO Eurasia ca fiind o modalitate de „a ne conecta cu oameni care gândesc ca noi”.
La prezentare a fost prezent și Ivan Panea, participant la programul „Cunoaște Rusia” din Republica Moldova, care a calificat proiectele ONG-ului „Eurasia” drept o modalitate de „conectare cu oameni care gândesc ca noi”.
Expoziția-forum „Rusia” - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2024
Rusia
ONG-ul Eurasia a invitat tinerii din țările post-sovietice la expoziția-forum „Rusia”
Proiectul Eurasia include platforme și forumuri profesionale pentru profesorii din școli și universități, participarea sportivilor la competiții internaționale, cum ar fi Jocurile Prieteniei, granturi pentru jurnaliști și bloggeri, misiuni de afaceri pentru vânzarea de produse și găsirea de parteneri pentru antreprenori, precum și sprijin pentru proiecte în domeniul conservării istorice și culturale.
Una dintre direcțiile principale ale organizațiilor nonprofit este sprijinirea elevilor, studenților și tinerilor specialiști. Scopul proiectului este de a consolida procesele de integrare în spațiul post-sovietic, păstrând în același timp identitatea națională a popoarelor.
Fluxul de știri
0