Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China avertizează Occidentul cu privire la eventualii pași nesăbuiți în privința Rusiei

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaVedere asupra Kremlinului de la Moscova
Vedere asupra Kremlinului de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2024
Vedere asupra Kremlinului de la Moscova
Abonare
China avertizează Occidentul cu privire la unii eventuali pași nesăbuiți în privința Rusiei
CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Occidentul ar trebui să fie îngrijorat de posibilul răspuns al președintelui Vladimir Putin dacă Ucrainei i se va permite să atace teritoriul Rusiei cu arme occidentale, scrie Asia Times.
„Un atac asupra teritoriului rus ar putea provoca un răspuns puternic și posibil imprevizibil din partea Rusiei”, se spune în publicație.
În același timp, un astfel de pas nu va schimba imaginea de ansamblu pe câmpul de luptă, ci va crește riscurile ca conflictul să devină un război mai distructiv, scrie AT.Anterior, șeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților SUA, Michael McCaul, i-a cerut secretarului de stat al SUA Antony Blinken să ridice interdicția impusă Kievului de a lovi teritoriul Rusiei cu arme americane, i-a arătat o hartă a teritoriului rus cu o zonă care ar putea fi acoperite de rachetele ATACMS furnizate de SUA, videoclipul corespunzător a fost publicat pe site-ul web al canalului TV C-SPAN.
De asemenea, un grup de congresmeni americani condus de președintele Comitetului de Informații al Camerei, Mike Turner, i-a cerut secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, să permită Ucrainei să folosească armele transferate de Washington pentru a „lovi ținte strategice în interiorul teritoriului rus în anumite circumstanțe”.
Drept răspuns, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Leonid Slutsky, a spus că cuvintele despre a permite Ucrainei să folosească armele transferate de Washington pentru a lovi ținte strategice în interiorul teritoriului rus provoacă o confruntare militară directă cu Moscova.
Vizita lui Putin la Minsk - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2024
Internațional
Putin și Lukașenko vor discuta azi aspecte ce țin de securitate
Fluxul de știri
0