Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin și Lukașenko vor discuta azi aspecte ce țin de securitate

© POOL / Accesați arhiva multimediaVizita lui Putin la Minsk
Vizita lui Putin la Minsk - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2024
Vizita lui Putin la Minsk
Abonare
Putin și Lukașenko vor discuta azi aspecte ce țin de securitate
CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că în timpul vizitei sale în Belarus intenționează să discute despre problemele de securitate cu omologul său din Belarus Alexander Lukașenko, precum și despre participarea părții belaruse la exerciții cu arme nucleare nestrategice.
„S-au făcut multe (în relațiile belaruso-ruse - Ed.) de către colegii noștri (membrii guvernelor Belarus și Rusia - Ed.) recent cu participarea și sprijinul nostru direct Astăzi și mâine vom discuta despre toate acestea, inclusiv probleme de securitate, cărora le acordați mare atenție și aici, totul este stabil și merge bine”, a spus Putin în timpul întâlnirii cu Lukașenko de la aeroportul din Minsk.
Președintele rus a adăugat că intenționează să discute despre participarea părții belaruse la exerciții cu arme nucleare nestrategice.
„Vom vorbi despre a doua fază a exercițiilor, aceasta se datorează participării directe a prietenilor noștri din Belarus, a colegilor din sfera militară la aceste evenimente”, a menționat Putin.
„Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a veni seara, de a vorbi informal, de a comunica După negocieri cu prietenii noștri arabi, am avut o astfel de întâlnire cu membrii guvernului, ei au vorbit despre vizita mea la dumneavoastră”, a spus președintele rus.
Liderul rus a subliniat că au fost discutate aproape toate domeniile de cooperare cu Minsk, inclusiv cooperarea industrială, cooperarea în energie, agricultură și probleme de securitate.
Putin a menționat că unii dintre membrii guvernului vor veni vineri să participe la negocieri la Minsk, iar cei care nu vor veni au trimis salutări și au urat bunăstare Belarusului.
Participanți la evenimentul Black Sea and Balkans Security Forum - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2024
Politică
O delegație din Republica Moldova va participa la Forumul de Securitate la Marea Neagră
Fluxul de știri
0