Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a apreciat importanța relațiilor cu țările africane

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin: Rusia acordă o importanță deosebită consolidării relațiilor cu țările africane
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Rusia acordă o importanță deosebită consolidării relațiilor de prietenie cu partenerii africani, aceste state având în comun dorința de a construi o ordine mondială multipolară echitabilă, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un mesaj de felicitare adresat șefilor de stat și de guvern africani cu ocazia Zilei Africii.
„Rusia acordă o importanță deosebită consolidării relațiilor de prietenie cu partenerii africani. Ne unește aspirația de a construi o ordine mondială multipolară justă, bazată pe o adevărată egalitate și pe statul de drept internațional, fără nicio formă de discriminare, dictatură și presiune prin sancțiuni", a declarat președintele rus într-o telegramă publicată pe site-ul Kremlinului.
Putin a menționat că organizarea celui de-al doilea summit Rusia-Africa la Sankt Petersburg în 2023 a creat condiții pentru construirea unei cooperări fructuoase și reciproc avantajoase într-o gamă largă de domenii.
„Sunt încrezător că implementarea consecventă a planurilor și acordurilor la care s-a ajuns în urma acestei importante reuniuni multilaterale este în interesul nostru comun și este în concordanță cu asigurarea stabilității și securității pe continentul african”, a adăugat Putin.
Fluxul de știri
0