Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlah a îndemnat Parlamentul să adopte o declarație privind asigurarea păcii în țară

© Sputnik / Maxim TopalIrina Vlah
Irina Vlah - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2024
Irina Vlah. Foto de arhivă
Abonare
Șeful Platformei Moldova a făcut un apel către Parlament să adopte o declarație privind necesitatea asigurării păcii în țară.
CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Liderul asociației obștești „Platforma Moldova”, Irina Vlah, a îndemnat deputații moldoveni să examineze și să adopte o declarație privind necesitatea asigurării păcii în țară.
„Fac apel la toți, la toate fracțiunile și grupurile, pentru că acest lucru îi privește pe toți cetățenii noștri. Astăzi, în societate există o teamă că Republica Moldova este atrasă în scenarii periculoase care ne amenință securitatea. Oamenii vor să fie siguri că pacea va fi păstrată în Moldova și că autoritățile vor face tot posibilul pentru aceasta", a scris Vlah pe canalul său de Telegram.
Ex-bașcanul Găgăuziei a publicat și un eventual text al declarației, pe care a îndemnat întregul corp de deputați din Parlamentul moldovenesc să îl adopte. Potrivit lui Vlah, un astfel de document ar trebui să conțină, printre altele, declarații în care deputații se angajează să:
să se abțină de la orice acțiuni și declarații care ar putea pune în pericol pacea în Moldova;
să organizeze consultări și dezbateri publice în Parlament cu privire la toate acțiunile întreprinse de autorități care ar putea submina pacea;
să oblige Guvernul și alte instituții de stat să anuleze toate deciziile care au generat temeri în rândul cetățenilor că Republica Moldova se pregătește de război;
stoparea oricăror negocieri externe privind înarmarea, misiunile militare, discuții care suscită îngrijorarea cetățenilor cu privire la riscul ca țara să fie atrasă în scenarii care ar putea submina pacea.
„Adoptarea acestei declarații va fi o dovadă directă că voința poporului, voința cetățenilor, chiar contează pentru dumneavoastră”, a subliniat Vlah.
Anterior, ea a adresat un apel similar și președintelui moldovean Maia Sandu.
Fluxul de știri
0