Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Eurasia” își lansează programele pilot

CC BY 2.0 / Tamaki Sono / 140822Scenă, microfon, tribună, audianță
Scenă, microfon, tribună, audianță - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2024
Abonare
„Eurasia” își lansează programele pilot
CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Organizație non-profit pentru promovarea cooperării internaționale "Eurasia" își lansează programele pilot.
Mâine, la Moscova, vor fi prezentate primele proiecte: „Să cunoaștem Rusia” și „Teritoriul copilăriei”.
Potrivit inițiatorilor, acestea vor oferi școlarilor și tinerilor din țările post-sovietice oportunități suplimentare de instruire și dezvoltare.
„Cunoaște Rusia” este o rampă de lansare pentru cariera și dezvoltarea personală a tinerilor în domeniul științei, al activităților de proiect și al antreprenoriatului, în cadrul căreia vor fi organizate excursii la Moscova și va fi asigurată participarea tinerilor la evenimentele majore din Rusia - culturale, sportive și de afaceri.
Principala sarcină a „Teritoriului Copilăriei” este de a organiza un program de recreere a copiilor în cele mai mari centre de sănătate și tabere pentru copii din Rusia, plin de activități culturale, sportive și de dezvoltare.
Inițiativele vor fi prezentate de Aliona Arșinova, membră a Dumei de Stat a Rusiei și președinte al Consiliului Eurasia, și Victoria Romenskaia, coordonatoare a programului „Cunoaște Rusia”. Scopul proiectului organizației necomerciale Eurasia este de a consolida procesele de integrare în spațiul post-sovietic, păstrând în același timp identitatea națională a popoarelor.
Una dintre principalele direcții ale organizației este sprijinirea elevilor, studenților și tinerilor specialiști. Proiectele includ programe educaționale, schimburi, stagii de practică în marile companii de stat și private de înaltă tehnologie, școli media etc.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2024
Politică
CEC din Moldova va face tot posibilul pentru „buna organizare” a alegerilor din toamnă
Fluxul de știri
0