Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Oportunitățile investiționale în energetica moldovenească au fost prezentate în China

© Sputnik / Rodion StepanchukLinii electrice
Linii electrice - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2024
Abonare
Oportunitățile investiționale în energetica moldovenească au fost prezentate în China
CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova în domeniul energetic, precum și facilitățile oferite prin intermediul platformelor industriale și tehnologice, au fost prezentate în cadrul Forumului Hidden Champions China-Germania-Europa 2024, desfășurat la Beijing, Shunyi, anunță Ministerul Energiei.
Țara noastră a fost reprezentată la eveniment de secretara de Stat a Ministerului Energiei, Carolina Novac, împreună cu președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea și oameni de afaceri din Republica Moldova, la invitația Centrului Germano-European (DEZ).
În cadrul forumului, s-au subliniat oportunitățile de afaceri din Republica Moldova și evidențiat poziția strategică a Moldovei între Asia și Europa, un avantaj pentru afaceri și un punct de intrare sigur pentru investițiile în procesul de reconstrucție a Ucrainei.
Secretara de stat a Ministerului Energiei, Carolina Novac s-a referit la oportunitățile investiționale în țara noastră în domeniul energetic: “Republica Moldova deține un potențial semnificativ pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană și solară, precum și capacitățile de stocare a energiei. În egală măsură, se lucrează actualmente la cadrul normativ pentru spațiile de testare inovativă în domeniul energiei care reprezintă oportunități reale de testare a inovațiilor tehnologice pentru investitorii sino-germani”, a precizat Carolina Novac.
Membrii delegației țării noastre au avut o serie de întrevederi cu oficiali și oameni de afaceri din China, inclusiv cu Liu Minqiang, director General al Agenției de promovare a investițiilor din China,Li Zhang, președintele Asia Digital Group, dar și discuții pe oportunitățile de investiție în Republica Moldova cu fostul Ministru Federal pentru Afaceri Economice și Energie (2018 - 2021) Peter Altmaier, președintele Forumului economic european și fostul Ministru al economiei din landul Baden Wurttenberg, Walter Doring, președintele comisiei sino-germane din Bundestag, Hans Peter Friedrich.
Evenimentul a oferit, de asemenea, oportunitatea companiilor moldovenești de a-și prezenta produsele și de a stabili noi parteneriate comerciale. Totodată, s-au purtat discuții cu directori și reprezentanți ai întreprinderilor cu activitate în sectorul energetic (pompe de căldură, echipament în domeniul eficienței energetice, producție de hidrogen, etc.). Forumul a prezentat și tehnologiile conexe proceselor de tranziție energetică, mai ales companiile chineze care au prezentat tehnologii inteligente de viitor pentru un transport electrificat.
Forumul a fost organizat sub egida Senatului Economiei Europene și a Guvernului Popular al districtului Shunyi, Beijing și a reprezentat o platformă importantă pentru promovarea cooperării economice și comerciale între companiile din China, Germania și Europa.
Министерство Финансов  - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2024
Economie
Ministerul Finanțelor a revizuit prognoza de creștere economică a țării
Fluxul de știri
0