Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministerul Finanțelor a revizuit prognoza de creștere economică a țării

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Финансов
Министерство Финансов  - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2024
Abonare
Ministerul Finanțelor a revizuit în scădere prognoza de creștere economică a Republicii Moldova pentru acest an.
CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Ministerul Finanțelor din Moldova și-a revizuit în scădere propria prognoză de creștere economică a țării pentru anul 2024 de la 3,5% la 2,6%, a declarat șeful ministerului, Petru Rotaru.
Ministrul a reamintit că în 2023 aproape că nu a existat o creștere a PIB-ului. Potrivit prognozelor, se aștepta o creștere de 2,6%, dar aceasta a ajuns la doar 0,7%. Pentru acest an, creșterea economică a fost planificată la 3,5%, dar a fost ajustată la 2,6%.
„Nu există acel "apetit investițional" chiar dacă ținem cont că am optimizat administrarea fiscală, vamală, suntem deschiși față de mediul de afaceri, dar "apetitul investițional" nu a crescut”, - a declarat Rotaru în direct .
În opinia sa, conflictul din Ucraina împiedică creșterea numărului de investitori în Republica Moldova, care au adoptat o atitudine de expectativă, căutând „mai multă claritate”.
Fluxul de știri
0