Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC din Moldova va face tot posibilul pentru „buna organizare” a alegerilor din toamnă

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2024
Abonare
Comisia Electorală Centrală din Moldova va începe în curând pregătirile pentru alegerile prezidențiale și organizarea referendumului.
CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Comisia Electorală Centrală din Moldova va începe să efectueze toate procedurile necesare pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor în toamna anului viitor.
„Comisia Electorală Centrală va începe în toamna acestui an efectuarea tuturor procedurilor necesare pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor”, se arată într-un comunicat al Agenției.
Declarația a fost făcută după ce parlamentul a decis ca alegerile prezidențiale și euroreferendumul să aibă loc în aceeași zi - 20 octombrie.
„Conform legislației electorale, data alegerilor prezidențiale în Republica Moldova se stabilește prin hotărâre parlamentară cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor. Votarea se organizează cu cel puțin 90 de zile înainte de ziua expirării mandatului prezidențial și nu mai târziu de termenul stabilit de Constituție", a precizat CEC.
CEC a mai amintit că în aceeași zi, 20 octombrie, la referendumul național constituțional, cetățenii vor trebui să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.
Fluxul de știri
0