Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Declarațiile lui Serghei Lavrov după reuniunea miniștrilor de externe ai OSC

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2024
Serghei Lavrov
Abonare
Declarațiile lui Serghei Lavrov după reuniunea miniștrilor de externe ai OSC
CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. După reuniunea Consiliului miniștrilor de externe din cadrul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OSC), ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut declarații pentru presă.
Iată principalele teze din discuțiile șefului diplomației ruse jurnaliștii:
OCS poate deveni o forță motrice în transformarea Eurasiei într-un spațiu unificat.
Rusia consideră că Mongolia ar trebui să devină următoarea țară care poate primi statutul de membru cu drepturi depline al OCS.
Laos și Algeria au depus cereri pentru statutul de partener al OCS.
Moscova nu exclude faptul că Washingtonul intenționează să agraveze la maximum situația din regiunea asiatică, inclusiv în jurul Coreei de Nord.
Lavrov a declarat că a vorbit cu ministrul adjunct de externe iranian, care a confirmat continuitatea relațiilor cu Rusia.
Sancțiunile aviatice americane, care constau în interzicerea livrării pieselor de schimb, inclusiv Iranului, pun oamenii în pericol, SUA dăunează în mod deliberat cetățenilor obișnuiți.
Rusia nu vede niciun risc în creșterea economiei chineze și în creșterea comerțului Beijingului cu Asia Centrală, este o evoluție firească a lucrurilor.
Linii electrice - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2024
Economie
Oportunitățile investiționale în energetica moldovenească au fost prezentate în China
Fluxul de știri
0