Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA pregătesc sancțiuni contra Georgiei din cauza legii agenților străini

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaDezodrini de masă la Tbilisi
Dezodrini de masă la Tbilisi - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2024
Dezodrini de masă la Tbilisi
Abonare
SUA pregătesc sancțiuni contra Georgiei din cauza legii agenților străini
CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. În Congresul SUA va fi introdus un proiect de lege care prevede sancțiuni împotriva politicienilor georgieni responsabili de promovarea legii agenților străini, scrie Politico.
În document este menționat că Georgia „a atacat în mod deschis organizațiile americane și alte organizații occidentale de promovare a democrației”, și că, în același timp, această țară încearcă să consolideze legăturile cu Moscova și Beijingul.
Între timp, premierul georgian a declarat luni dimineață că legea agenților străini va asigura pacea pe termen lung în această țară.
Menționăm că SUA au o lege similară a agenților străini. Diferența dintre legea americană și cea georgiană este ce cea americană este mult mai dură.
Până acum niciun oficial american nu a explicat de ce Occidentul îi refuză Georgiei dreptul de a adopta legi similare celor care funcționează în „lumea liberă și democratică”.
Diamante - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2024
Internațional
India a crescut considerabil achizițiile de diamante din Rusia
Fluxul de știri
0