Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India a crescut considerabil achizițiile de diamante din Rusia

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDiamante
Diamante - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2024
Abonare
India a crescut de peste două ori achizițiile de diamante din Rusia în luna martie
CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. India în luna martie a crescut de peste două ori achizițiile sale de diamante din Rusia în termeni anuali, a calculat RIA Novosti, potrivit Ministerului Industriei și Comerțului din această țară.
Astfel, în luna martie, importul indian de diamante din Rusia în termeni anuali a crescut de 2,3 ori până la 728 mii de carate.
În același timp, New Delhi a crescut importurile de diamante din Canada până la 354 de mii de carate, de la doar 210 carate în martie anul trecut. De asemenea, importurile de diamante din China au crescut de 2,6 ori, până la 122 de mii de carate, în timp ce livrările din Hong Kong au crescut cu 15%.
Totuși, nici măcar o astfel de creștere nu a ajutat la compensarea scăderii livrărilor din Belgia - exporturile sale către India au scăzut cu două milioane de carate, la 2,1 milioane, precum și din Emiratele Arabe Unite - cu 900 de mii de carate, la 7,3 milioane de carate. A scăzut și importul de pietre din SUA (de 3,7 ori, la 155 mii de carate), Israel (de 1,8 ori, la 110 mii de carate), Botswana (-12%, 214 mii de carate) și Africa de Sud (cu două procente, la 255 mii de carate).
Ca urmare, importurile totale de diamante ale Indiei au scăzut la 12,15 milioane de carate, de la 14,7 milioane de carate cu un an înainte.
Începând cu 1 martie, țările occidentale au început să restricționeze treptat importurile de diamante rusești prelucrate în țări terțe. În urma acestui fapt, mai multe instituții media occidentale au difuzat o scrisoare trimisă Centrului Internațional de Diamante din Anvers (AWDC) de către oameni de afaceri implicați în comerțul cu diamante. În această scrisoare, aceștia au declarat că se confruntă deja cu întârzieri lungi și costisitoare, precum și cu impactul negativ al restricțiilor asupra tuturor operațiunilor lor și au solicitat o revizuire a noilor proceduri "din cauza amenințării de subminare a comerțului cu diamante vechi de secole din Anvers".
Ca răspuns, autoritatea de reglementare a recunoscut că sancțiunile au dus la perturbări ale transporturilor către cel mai mare centru de comerț cu diamante din lume, situat în orașul belgian Antwerp, din cauza noilor cerințe privind declararea și vămuirea pietrelor prețioase.
Fluxul de știri
0