Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova va adera la Alianța Internațională pentru Energie Solară

© Sputnik / Georgy Zelma / Accesați arhiva multimediaBaterii solare
Baterii solare - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2024
Abonare
Republica Moldova va adera la Alianța Internațională pentru Energie Solară
CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Serviciul de presă al Parlamentului ne anunță că Republica Moldova va semna Acordul-cadrul privind instituirea Alianței Internaționale pentru Energie Solară (ISA).
Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru aprobarea semnării acestui document.
Până în 2030 autoritățile moldovene își propun să crească ponderea energiei electrice din surse regenerabile până la 30 %, comparativ cu 10 %, cât este în prezent. Pentru aceasta, este nevoie de construcția a noi capacități de energie regenerabilă, care să producă 510 MW. Este vorba de energie solară, eoliană și alte surse non-variabile, cum ar fi biomasă, biogaz sau hidrocentrale mici.
Alianța Solară Internațională a fost creată în 2015, la inițiativa președintelui Republicii Franceze și a prim-ministrului Indiei. Inițial, Acordul-cadru a fost semnat de 16 țări. De asemenea, șapte state membre ale UE au ratificat Acordul-cadru privind instituirea Alianței Internaționale pentru Energie Solară.
Министерство Финансов  - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2024
Economie
Ministerul Finanțelor a revizuit prognoza de creștere economică a țării
Fluxul de știri
0