Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin s-a întâlnit cu studenții Universității Politehnice din Harbin

© POOL / Accesați arhiva multimediaГосударственный визит президента Владимира Путина в Китай. День второй
Государственный визит президента Владимира Путина в Китай. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2024
Abonare
Putin: Universitatea Harbin respectă tradițiile de cooperare cu Federația Rusă
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Vladimir Putin s-a întâlnit cu studenții Universității Politehnice din Harbin și a remarcat că această universitate respectă tradițiile de cooperare cu Rusia.
„Universitatea din Harbin păstrează cu atenție tradițiile de cooperare cu țara noastră și menține parteneriate fructuoase cu mari instituții științifice și educaționale ruse, cum ar fi Academia Rusă de Științe, filiala sa din Orientul Îndepărtat, Universitatea de Stat din Moscova Lomonosov, Institutul de Aviație din Moscova, Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat. , Universitatea de Stat din Pacific”, a spus președintele.
În discursul său, liderul rus a remarcat că Moscova și Beijingul pot face multe prin unirea forțelor în domeniile high-tech. Potrivit acestuia, planurile imediate de cooperare științifică includ multe megaproiecte inovatoare, care, în amploarea lor, „sunt dincolo de puterea oricărei țări din lume”.
„Cu asistența activă a partenerilor chinezi, un complex unic de accelerare NICA este construit în orașul Dubna, lângă Moscova, pe baza Institutului Comun de Cercetare Nucleară din Rusia, sunt absolut sigur că experimentele și experimentele la acest colisionar se vor face este posibil să se facă descoperiri cu adevărat de talie mondială”, a subliniat șeful statului.
El a mai spus că Universitatea de Stat din Sankt Petersburg împreună cu Universitatea Politehnică din Harbin vor deschide un centru educațional, care va deveni unul dintre flagship-urile cooperării dintre Rusia și China în domeniile educației și științei. La centrul educațional, peste o mie și jumătate de studenți ruși și chinezi vor studia împreună programe avansate de matematică, fizică, chimie și alte discipline.
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2024
Internațional
Putin și Jinping au încheiat tratativele la Beijing
Fluxul de știri
0