Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin și Jinping au încheiat tratativele la Beijing

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Xi Jinping
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2024
Vladimir Putin și Xi Jinping
Abonare
Putin și Jinping au încheiat tratativele la Beijing
CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Negocierile dintre liderii Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, s-au încheiat la Beijing.În urma întâlnirii, șefii de stat au adoptat o declarație comună privind aprofundarea relațiilor de parteneriat cuprinzător și interacțiune strategică.
Potrivit asistentului prezidențial rus Iuri Ușakov, acesta este un document detaliat - mai mult de 30 de pagini. Documentul evidențiază „caracterul special” al relațiilor bilaterale, conturează căile de dezvoltare ulterioare și observă rolul principal al Rusiei și Chinei în formarea unei ordini mondiale corecte și democratice.
Putin a sosit în China într-o vizită de stat. Aceasta este prima călătorie în străinătate a liderului rus de la preluarea noului mandat.
În primul rând, șefii de stat au vorbit într-un format limitat, apoi întâlnirea a continuat cu participarea delegațiilor.În total, negocierile au durat aproximativ două ore și jumătate.
La întâlnire, Putin i-a mulțumit lui Xi Jinping pentru invitație. Rusia și China, a spus el, sunt unite prin obiective comune de dezvoltare națională și de asigurare a prosperității comune pe principiile respectului reciproc, bunei vecinătăți și beneficiului reciproc.
Xi Jinping și-a asigurat colegul că este pregătit să continue construirea relațiilor bilaterale și să dezvolte noi planuri de interacțiune în toate domeniile.
Expoziția-forum „Rusia” - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2024
Rusia
ONG-ul Eurasia a invitat tinerii din țările post-sovietice la expoziția-forum „Rusia”
Fluxul de știri
0