Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nagacevschi: au plecat foarte mulți judecători, unele instituții sunt blocate

© Sputnik / Rodion ProcaFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2024
Abonare
Fostul ministru al Justiției Nagacevschi: au plecat foarte mulți judecători, unele instituții sunt blocate
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. În Moldova sistemul judecătoresc este blocat, iar instituțiile nu funcționează din motiv că au plecat practic toți judecătorii, afirmă fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, la un post privat de televiziune.
„Astăzi ședințele se numesc pentru anul 2024, 2026. Dacă vreți să înțelegeți ce se întâmplă în sistem depuneți o cerere de chemare în judecată și vedeți când va fi numită ședința. În acest caz mă întreb dacă se respectă dreptul la un proces echitabil? Dar mai ales în litigiile ce vizează dreptul de proprietate și calcularea penalităților de întârziere. Statul a generat condiții ca investitorii o să plece din țară. Problema nu este în factorul rus ci în factorul politic moldovenesc care a stâlcit instituțiile statului, iar asta reprezintă criza enormă inclusiv pentru securitatea RM”, spune Nagacevschi.
Presa moldovenească de opoziție, iar uneori chiar și cea a partidului de guvernare, publică periodic date despre scandalurile care se țin lanț de justiția moldovenească, pe care PAS a promis să o reformeze.
Anca-Dana Dragu - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Economie
Șeful Băncii Naționale a Moldovei: rata inflației în țară este în ușoară descreștere
Fluxul de știri
0