Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova și Italia au semnat un memorandum de cooperare

© Sputnik / Alexander VilfPanorama di Roma, Italia
Panorama di Roma, Italia - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2024
Abonare
Moldova și Italia au semnat un memorandum de cooperare conomică, socială și tehnologică
CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. La Roma a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei alimentare din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida, informează ministerul moldovean de resort.
Memorandumul, potrivit sursei oficiale, are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală.
Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.
Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene, mai informează sursa citată, subliniind, totodată, că „se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar”.
Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani.
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Politică
Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind reintegrarea țării pentru anul 2024
Fluxul de știri
0