Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind reintegrarea țării pentru anul 2024

© Sputnik / Rodion ProcaGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Abonare
În 2024, Guvernul intenționează să finanțeze o serie de proiecte de dezvoltare durabilă și modernizare în zona de securitate de pe Nistru.
CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova a aprobat un program de acțiuni în cadrul procesului de reintegrare a țării pentru anul 2024. Documentul prevede finanțarea a 26 de proiecte de dezvoltare durabilă, de modernizare a infrastructurii, de susținere a autorităților și de susținere a interesului public, care urmează a fi implementate în localitățile situate în zona de securitate de pe Nistru.
Programul include proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice a școlilor, efectuarea reparațiilor și modernizărilor în instituțiile de învățământ, casele de cultură, alte facilități sociale, precum și finanțarea și asigurarea activității delegației Republicii Moldova în cadrul Comisiei mixte de control.
„Autoritățile administrației publice centrale și locale, beneficiare ale programului, sunt obligate să utilizeze mijloacele financiare în scopul preconizat până la sfârșitul trimestrului IV al anului 2024 și să prezinte Cancelariei de Stat (Biroul de Reintegrare) un raport cu privire la implementarea programului și rezultatele obținute”, precizează serviciul de presă al Biroului de Reintegrare.
Bugetul total al programului pentru anul 2024 va fi de 13 milioane de lei.
Potrivit agenției, în perioada 2011-2023, au fost implementate 13 programe de reintegrare a statului, în cadrul cărora au fost alocate fonduri pentru 544 de proiecte în valoare de peste 170 de milioane de lei, menite să rezolve problemele urgente din zona de securitate.
Fluxul de știri
0