Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu se va afla azi și mâine în Germania într-o vizită oficială

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2024
Maia Sandu
Abonare
Maia Sandu se va afla azi și mâine în Germania într-o vizită oficială
CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu efectuează, în perioada 17-18 mai, o vizită de lucru în Germania.
Potrivit informațiilor oficiale, Sandu va avea întrevederi cu liderii germani și anume: cu Președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, Cancelarul federal, Olaf Scholz și cu Președintele Bundestagului, Bärbel Bas.
Sandu va aborda subiecte cum ar fi sprijinul Germaniei pentru economia Moldovei afectată de războiul din Ucraina, procesul de aderare la UE și cooperarea pentru stabilitatea regională.
De asemenea șeful statului moldovean se va deplasa la Leipzig pentru ceremonia de decernare a premiului Robert Blum pentru Democrație 2024, sub patronajul Președintelui Steinmeier.
„Premiul recunoaște angajamentul ferm al Maiei Sandu față de valorile democratice și este dotat cu 25000 de euro, sumă pe care Președinta o va dona”, ne anunță Președinția.
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2024
Politică
Nagacevschi: au plecat foarte mulți judecători, unele instituții sunt blocate
Fluxul de știri
0