Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova vor fi interzise unele lucrări de construcție - iată despre ce este vorba

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaȘantier de construcție
Șantier de construcție - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2024
Abonare
În Moldova lucrările de construcție care produc zgomot, precum și unele lucrări de izolare exterioară
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. În Moldova lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00, anunță serviciul de presă al Parlamentului.
Sursa precizează că un proiect de modificare a Legii cu privire la locuințe a fost adoptat de Parlament în prima lectură.
Totodată, la reconstrucția încăperilor va fi interzisă modificarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale prin instalarea utilajului consumator de gaze în alte încăperi decât în bucătărie sau hale termogeneratoare.
Va fi interzisă și efectuarea lucrărilor de termoizolare și de schimbare coloristică a fațadei în lipsa autorizației de construire pentru lucrările la fațadele clădirilor orientate spre bulevarde și străzi, la clădirile cu statut de monument, la construcțiile din zonele de protecție a acestora, cu excepția lucrărilor de finisare exterioară, care nu modifică elementele fațadelor și a soluțiilor cromatice.
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Politică
Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind reintegrarea țării pentru anul 2024
Fluxul de știri
0