Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comuna Stăuceni a obținut statut de oraș

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaȘedința Parlamentului
Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2024
Abonare
Comuna Stăuceni a obținut statut de oraș
CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statut de oraș după ce Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatului Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană.
„Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată după ce autoritățile administrației publice din localitatea respectivă desfășoară proceduri de consultare a populației și doar în cazul în care localitatea întrunește criteriile de corespundere a unei unități administrativ-teritoriale cu statut de oraș. Autoarea inițiativei legislative a prezentat un dosar cu acte și materiale confirmative a respectării procedurilor specifice schimbării statutului unității administrativ-teritoriale și a criteriilor pentru o localitate urbană”, precizează într-un comunicat serviciul de presă al legislativului moldovean.
În componența comunei intră localitățile Stăuceni și Goianul Nou. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023 numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori.
medici SMURD imagini din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2024
Societate
Treisprezece salvatori moldoveni au devenit paramedici SMURD calificați
Fluxul de știri
0