Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Treisprezece salvatori moldoveni au devenit paramedici SMURD calificați

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAImedici SMURD imagini din arhivă
medici SMURD imagini din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2024
Abonare
Treisprezece salvatori din cadrul IGSU au devenit paramedici SMURD calificați
CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Treisprezece salvatori din cadrul Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 din Chișinău a IGSU au obținut calificarea de paramedici SMURD după absolvirea unui curs intensiv desfășurat pe parcursul a cinci săptămâni, anunță serviciul de presă al IGSU.
Cursul, a fost organizat în incinta Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Programul cursului a inclus lecții teoretice și practice în domeniul acordării primului ajutor calificat.
Participanții au fost instruiți privind competențele esențiale în domeniul primului ajutor, inclusiv manevrele de resuscitare, gestionarea diferitelor urgențe medicale precum traume, stop cardiac și alte situații critice. Salvatorii au fost pregătiți pentru imobilizarea fracturilor, controlul sângerărilor și aplicarea pansamentelor, precum și pentru intervenția în cazul dezastrului și acordării primului ajutor în timpul misiunilor de descarcerare. Pe data de 16 mai 2024, cei 13 salvatori au susținut cu succes examenul final, fiind evaluați riguros de către specialiștii SMURD din cadrul IGSU și reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească. (CNAMUP).
Certificările obținute confirmă pregătirea și competențele dobândite de aceștia în acordarea primului ajutor în situații excepționale. Această realizare reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea capacităților de intervenție a angajaților IGSU în situații de urgență. Conform datelor IGSU, peste 250 de salvatori au trecut cursul specializat pentru a deveni paramedici SMURD.
Monumentul lui Suvorov din piața centrală a Tiraspolului - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Politică
O nouă rundă de negocieri privind reglementarea transnistreană va avea loc la Tiraspol
Fluxul de știri
0