Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Codul galben” de pericol terorist a fost prelungit din nou în Transnistria

© Sputnik / Sorokopud JuliaTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2024
Tiraspol. Foto de arhivă
Abonare
„Codul galben” de pericol terorist în Transnistria este prelungit periodic începând cu 25 mai 2022.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Prin decretul semnat de Vadim Krasnoselski, a fost prelungit pentru încă 60 de zile „codul galben” de pericol terorist pe teritoriul Transnistriei.
Astfel, perioada de valabilitate a „codului galben” de pericol terorist se prelungește până la 12 iulie 2024 inclusiv.
Decizia de prelungire a „”codului galben„” de pericol terorist a fost luată „din cauza amenințării continue a unui atac terorist” și a necesității de a contracara comiterea acestuia.

Incidente din 2022 în Transnistria

La sfârșitul lunii aprilie 2022, o serie de explozii au avut loc pe teritoriul Transnistriei. În timpul reuniunii Consiliului de Securitate al regiunii, au fost înregistrate trei fapte: au fost afectate clădirea MGB din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parcani și turnurile centrului de radio și televiziune de lângă satul Mayak.
De asemenea, la 27 aprilie 2022, colaboratorii organelor de interne transnistrene au raportat că au fost trase focuri de armă dinspre partea ucraineană în direcția satului transnistrean Colbasna. Satul Colbasna găzduiește unul dintre cele mai mari depozite de arme din Europa. Acesta este păzit de militari ai Grupului Operațional al Forțelor Ruse.
Militari din Moldova și SUA la JCET-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2024
Politică
Armata Națională va desfășura antrenamente pentru un nou contingent de rezerviști
Ulterior, la 3 mai 2022, Transnistria a anunțat că a fost dejucată o tentativă de a organiza un nou atac terorist la centrul de radio și televiziune Mayak. O dronă care transporta explozibili a fost reperată noaptea deasupra localității din apropierea centrului de radio și televiziune, fiind neutralizată.
La 13 mai 2022, persoane necunoscute au încercat să incendieze un birou de recrutare militară și o întreprindere din Tiraspol. Organele de aplicare a legii din regiune au deschis un dosar penal pentru „sabotaj”.
În Transnistria a fost în vigoare un „ cod roșu” de pericol terorist până la 10 mai 2022, care prevedea măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea persoanelor, a societății și a statului.
Nivelul ridicat de „ cod galben” de pericol terorist în regiune a fost stabilit la 25 mai 2022 și a fost prelungit la fiecare 60 de zile de atunci.
Fluxul de știri
0