Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Armata Națională va desfășura antrenamente pentru un nou contingent de rezerviști

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari din Moldova și SUA la JCET-2021
Militari din Moldova și SUA la JCET-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2024
Abonare
Ministerul Apărării anunță despre desfășurarea unui nou antrenament de rezerviștii ai forțelor militare din țara noastră.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. În perioadele 20-24 mai și 27-31 mai curent, Armata Națională va desfășura noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii, informează un comunicat al Ministerul Apărării.
Potrivit comunicatului, pentru organizarea exercițiilor, rezerviștii sunt chemați prealabil la Centrele Militar Teritoriale unde au viza de reședință pentru clarificarea situației militare, precum și înmânarea ordinelor pentru participare.
„Activitatea de instruire durează cinci zile având ca scop verificarea aptitudinilor rezerviştilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Conform programului de pregătire, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere", a precizat Ministerul Apărării.
Cele mai recente exerciții s-au desfășurat în luna martie curent, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale. Următoarele instruiri vor demara în luna iunie.
Instruirea rezerviștilor are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate.
Fluxul de știri
0