Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zeci de judecători de la Curtea de Apel Chișinău au demisionat

© Sputnik / OsmatescoSediul Curții de Apel Chișinău
Sediul Curții de Apel Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2024
Sediul Curții de Apel Chișinău . Foto de arhivă
Abonare
Membrii Consilliul Superior al Magistraturii, la ședința de astăzi, au aprobat cererile de demisie a mai multor judecători de la Curtea de Apel Chișinău
CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat, marți, cererile de demisie a 21 de judecători de la curțile de apel Chișinău (20) și Cahul (1) după ce aceștia și-au înaintat cererile de demisie.
Comisia Vetting a anunțat, la data de 12 aprilie, că începe evaluarea curților de apel și că la 40 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău au fost trimise notificări .
Potrivit agora.md, judecătorii notificați au fost rugați să completeze și să prezinte Comisiei formularul de Declarație de avere și interese personale pentru ultimii cinci ani, precum și formularul de Declarație privind lista persoanelor apropiate din sistemul judiciar, al procuraturii și din serviciul public, în termen de 20 de zile de la data expedierii notificării de către Comisie.
Игорь Додон в здании суда - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Politică
Igor Dodon a ajuns la Curtea de Apel: Noi vom ține piept la toate
La 2 mai a fost publicată ordinea de zi a ședinței CSM din 7 mai. Unul din subiecte se referea la cererile de demisie a celor 20 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău.
Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a declarat că demisiile ar putea să fie motivate prin evaluarea începută de Comisia Vetting.
Plecarea magistraților va complica situația și judecarea optimă a cauzelor puse pe rol.
Șeful CSM consideră că soluționarea problemei ar putea veni de la judecătorii de la primele instanțe, care vor prelua temporar sarcinile judecătorilor de la Curtea de Apel Chișinău.
„CSM are competența de a transfera temporar judecători de la primele instanțe la Curtea de Apel”, a precizat Caraman.
Fluxul de știri
0