Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a ajuns la Curtea de Apel: Noi vom ține piept la toate

© Sputnik / Rodion StepanchukИгорь Додон в здании суда
Игорь Додон в здании суда - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a ajuns la Curtea de Apel Chișinău.
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a ajuns la Curtea de Apel, unde urmează urmează să se examineze recursurilor procurorilor și avocaților fostului șef de stat privind arestul la domiciliu.
Înainte de a intra în sala de ședință, Igor Dodon a declarat că scopul guvernării este de a-l ține departe de oameni, de a-l împiedica să meargă în teritoriu pentru a discuta cu cetățenii.
„Indiferent de ce face guvernarea cu aresturile, presiunile, noi vom ține piept la toate. Să se aștepte că urmează totul așa, ca la carte”, a declarat Igor Dodon la intrarea în sala de ședințe.
Igor Dodon a fost întâlnit cu aplauze de mai mulți susținători care s-au adunat în fața Curții de Apel. Ei cer eliberarea fostului șef al statului.
Amintim, avocații lui Igor Dodon au cerut anularea măsurii de arest la domiciliu, iar procurorii cer menținerea și înăsprirea condițiilor de arest la domiciliu. Ședința urma să aibă loc săptămâna trecută dar a fost amânată la solicitarea apărării lui Igor Dodon. Potrivit unei decizii a Judecătoriei Chișinău din 18 august, arestul la domiciliu pentru Igor Dodon a fost prelungit până pe 22 septembrie.
Protest la Ambasada SUA din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
La Chișinău a avut loc o acțiune de protest în preajma Ambasadei SUA
Fluxul de știri
0