Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu s-a întâlnit cu mitropoliții Vladimir și Petru

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu pe scările Președinției Republicii Moldova
Maia Sandu pe scările Președinției Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2024
Abonare
Maia Sandu s-a întâlnit cu mitropoliții Vladimir și Petru
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a întâlnit ieri separat cu cei doi mitropoliți ai principalelor structuri bisericești din țara noastră Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove și Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.
Întâlnirile au fost prilejuite de apropierea sărbătorii Paștelui. Președinția a emis două comunicate despre cele două întrevederi.
Referindu-se la discuția cu Mitropolitul Vladimir Președinția menționează că „discuția a avut loc în contextul Sfintelor Sărbători de Paști și s-a referit la bucuria Învierii și reunirea familiilor în această perioadă, dar și la importanța unității, a bunei înțelegeri și a grijii față de aproapele nostru. Șefa statului l-a îndemnat pe Înaltpreasfinţia Sa să contribuie la menținerea Păcii din țara noastră și din toată lumea. Creştinismul este o religie a Păcii, a Toleranţei şi a Iubirii aproapelui”.

Despre discuția cu Mitropolitul Petru în comunicat se spune: „În legătură cu sărbătoarea creștină a Învierii, Președinta Sandu a vorbit despre bucuria şi speranţa pe care o aduce Paștele în inimile tuturor credincioșilor, când viața învinge moartea, precum și despre importanța unității, a empatiei și a faptelor bune. Președinta l-a îndemnat pe Înaltpreasfinţia Sa să contribuie la menținerea Păcii în inimile noastre și în toate țările”.
Протесты оппозиции в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2024
Politică
Maia Sandu l-a eliberat din funcție pe consilierul prezidențial Veaceslav Negruța
Fluxul de știri
0