Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu l-a eliberat din funcție pe consilierul prezidențial Veaceslav Negruța

© Sputnik / Rodion ProcaПротесты оппозиции в Молдове
Протесты оппозиции в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2024
Abonare
Veaceslav Negruța a plecat din funcția de consilier prezidențial în domeniul economic, în baza cererii de demisie.
CHIȘINĂU, 3 mai - Sputnik. În ediția de astăzii a Monitorului Oficial a fost publicat decretul prezidențial din 26 aprilie a.c. prin care consilierului prezidențial, Veaceslav Negruța, se eliberează din funcție în baza cererii de demisie.
Anterior, Veaceslav Negruța a deținut funcția ministru al Finanțelor din Guvernul Filat, a fost membru a Consiliului de Observatori al Moldovagaz, iar mai recent a activat în cadrul instituției prezidențiale în calitate de secretar general și consilier pentru domeniul economic.
Anterior, scrie azi.md, în spațiul public s-a vehiculat informația despre numirea lui Negruța în funcția de consilier al guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu. Maia Sandu și Veaceslav Negruța se cunosc din anii de studenție, fiind colegi de facultate la ASEM.
Veaceslav Negruța a fost condamnat, în 2015, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acesta a fost învinuit de faptul că, în perioada când ocupa funcția de ministru al Finanțelor nu a atacat la Curtea Supremă de Justiție o decizie a Curții de Apel prin care deputatul din primul Parlament, Pantelei Sandulachi, pe atunci membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova, încasa de la stat 400 de mii de euro drept despăgubiri, dar şi pentru că a permis executarea hotărârii când aceasta nu era încă definitivă. Prin urmare, banii, echivalentul a 6,2 milioane de lei, au ajuns pe conturile lui Sandulachi și nu au mai fost recuperați.
Un alt scandal de rezonnață, care s-a petrecut anul trecut, a fost când odată cu salaraiul pe care îl primea de la Președinție, a mai ridicat 1,7 mil. lei drept remunerare de la Moldovagaz, fiind în calitate de membru al Consiliului de Observatori.
Fluxul de știri
0