Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan: Occidentul va ataca Turcia după decizia privind sistarea comerțului cu Israelul

© Sputnik / Miroslav RotariRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2024
Recep Tayyip Erdogan
Abonare
Erdogan: Occidentul va ataca Turcia după decizia privind sistarea comerțului cu Israelul
CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Ankara „știe foarte bine” cum va ataca Occidentul Turcia după decizia de a suspenda comerțul cu Israelul.
„De ieri, am suspendat tranzacțiile de export-import cu Israel pentru toate tipurile de produse. Vom aborda consecințele acestui pas, pe care l-am făcut în coordonare și consultări cu lumea noastră de afaceri Nicio țară din regiunea noastră nu vrem conflicte, sânge și lacrimi în geografia noastră. Vrem să trăim împreună în pace și prosperitate”, a declarat Erdogan pentru Asociația Industriașilor și Antreprenorilor Independenți din Turcia.
Ministerul Comerțului turc a confirmat joi încetarea completă a comerțului cu Israelul, acesta va fi reluat doar după asigurarea aprovizionării neîntrerupte de ajutor umanitar în Fâșia Gaza. Șeful ministerului, Omer Bolat, a clarificat vineri că măsurile vor rămâne în vigoare până la declararea încetării focului în Fâșia Gaza. Erdogan a declarat anterior că Ankara a închis „ușa comerțului” cu Israelul în valoare de 9,5 miliarde de dolari.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2024
Internațional
Orbán: Acum 20 de ani, Ungaria s-a integrat într-o altă UE decât cea actuală
Fluxul de știri
0