Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China este pregătită să aprofundeze cooperarea pragmatică cu țările islamice

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaXi Jinping
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2024
Abonare
Xi Jinping: China este pregătită să consolideze încrederea reciprocă cu țările islamice
CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. China este pregătită să consolideze încrederea politică reciprocă și să aprofundeze cooperarea pragmatică cu țările islamice, a declarat președintele chinez Xi Jinping.
„China este pregătită să continue cooperarea cu țările islamice pentru a păstra prietenia tradițională, pentru a consolida încrederea politică reciprocă, a aprofunda cooperarea pragmatică și a extinde schimburile umanitare”, a scris Xi Jinping în discursul său la cel de-al 15-lea summit al Organizației pentru Cooperare Islamică. Textul apelului este furnizat de China Central Television.
Liderul chinez a remarcat că, în ultimii ani, China și țările islamice s-au susținut reciproc în probleme care implică interesele de bază ale celuilalt și preocupările grave, au obținut rezultate fructuoase în cooperare pragmatică și și-au îmbunătățit continuu relațiile de prietenie, creând un model de cooperare Sud-Sud.
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2024
Rusia
Grosu solicită opinia Comisiei de la Veneția referitor la legea privind votul prin poștă
Fluxul de știri
0