Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăria Chișinău anunță că a investit în ultimii ani peste 100 de milioane în suburbii

© Sputnik / Mihai CarausReparația drumurilor și trotuarelor
Reparația drumurilor și trotuarelor - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2024
Abonare
Primăria Chișinău anunță că a investit în ultimii ani peste 100 de milioane în suburbii
CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Primăria Chișinău anunță că a investit în ultimii ani peste 100 de milioane de lei în construcția și reparația a zeci de kilometri de drumuri și trotuare din suburbii.
Totodată, din bugetul municipal au fost alocate fonduri pentru extinderea și modernizarea iluminatului public stradal în suburbii. Municipalitatea a susținut realizarea proiectelor de infrastructură rutieră, așteptate de decenii de către locuitori.
Primarul Ion Ceban invocă drept exemplu drumul central din Colonița, care a fost reparat capital pentru dată de la construcția sa acum 60 de ani. Investiția a fost de aproape 15 milioane de lei. Lucrările de reparație a străzii Ștefan cel Mare și Sfânt s-au desfășurat pe o lungime de 2,3 km. De asemenea, pe ambele părți ale drumului au fost pavate trotuarele. Drumul central din Colonița asigură accesul către mai multe instituții sociale: grădinițe, școală, Centrul de Sănătate, Centrul de Creație și Agrement, parc.
Un proiect construit de la zero este tronsonul de drum pe o lungime de 2 kilometri, ce unește străzile Botoșani – Stamati – Salcâmilor din Stăuceni. Valoarea lucrărilor a fost de 15 milioane de lei. Proiectul a fost finanțat din bugetul municipal și cel local. Investiția Primăriei Chișinău este de 7,7 milioane de lei. Această arteră a devenit acum o cale importantă de comunicație și de transport, fapt ce a contribuit la eficientizarea și fluidizarea traficului rutier în localitate.
Un alt proiect de infrastructură rutieră realizat în suburbii în comun cu administrația locală este drumul de acces în comuna Băcioi. Costul total al lucrărilor a fost de 8,06 milioane de lei, dintre care municipalitatea a alocat 5 milioane de lei. Traseul asfaltat se întinde pe o lungime de 3 km și face legătura dintre bulevardul Dacia din Capitală și strada Băcioii Noi din suburbie. Proiectul a inclus, de asemenea, trasarea marcajului și instalarea indicatoarelor rutiere.
Aproape 5,5 milioane de lei a alocat Primăria Chișinău pentru construcția a peste 5 kilometri de trotuar în Parcul Nistrean din Vadul lui Vodă. Datorită modernizării infrastructurii, astăzi locuitorii și turiștii care vizitează zona au parte de condiții mai bune de agrement și odihnă.
Din bugetul municipal au fost alocate resurse și pentru reparația drumurilor locale din Ciorescu, Cricova, Grătiești, Tohatin, Cruzești, Budești, Bubuieci, Vadul lui Vodă, Condrița, Codru, Trușeni, Vatra, Ghidighici.
ЛЭП. Линии электро передач - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2024
Economie
Moldova și România vor iniția un nou proiect electroenergetic
Fluxul de știri
0