Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul promite îmbunătățirea gestionării deșeurilor solide în nordul Moldovei

© Sputnik / Caraus MihaiGunoiște la Florești
Gunoiște la Florești - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2024
Abonare
Guvernul de la Chișinău promite îmbunătățirea gestionării deșeurilor solide în nordul Moldovei
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Infrastructura în domeniul managementului deșeurilor solide în Republica Moldova va fi dezvoltată cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În acest sens, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea unui Acord de grant, în valoare de 5,4 milioane de euro.
Din contul grantului, vor fi finanțate proiecte în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. Acestea țin de construcția depozitului de deșeuri, a stației de sortare și a stației de compostare în Dondușeni, precum și a stațiilor de transfer în Edineț și Briceni. De asemenea, vor fi procurate echipamente și utilaje pentru transportare, sortare, reciclare și compostare: vehicule, tomberoane și containere.
În acest mod, vor fi reduse cantitățile de deșeuri depozitate și va crește gradul de acoperire teritorială a serviciilor de management al deșeurilor solide.
Grantul va susține realizarea Proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, semnat la 22 februarie 2024. Acesta urmărește dezvoltarea infrastructurii de profil în cele trei regiuni de management a deșeurilor, conform prevederilor Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova și ale Programului Național de gestionare a deșeurilor pentru anii 2022-2027.
Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2024
Societate
Medicamente noi vor apărea în farmaciile din țară
Fluxul de știri
0