Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medicamente noi vor apărea în farmaciile din țară

© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaРабота государственной аптеки во Владивостоке
Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2024
Abonare
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a permis includerea în circuitul farmaceutic a unor medicamente noi
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) cu vot unanim au autorizat vineri, 26 aprilie a.c., un număr de medicament care vor apărea în farmaciile din țară, transmite un comunicat al instituției.
Este vorba de autorizarea unui număr de 37 produse medicamentoase, dintre care 23 – primar (medicamente noi) și 14 – repetat.
Din rândul medicamentelor autorizate primar se numără spre exemplu: Milricor - soluție injectabilă ce aparține unui grup de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei; Zolmigren 2 – utilizat la adulți și copii cu vârsta peste 12 ani pentru tratamentul durerii de cap de tip migrenă.
Iar printre cele autorizate repetat, se regăsesc medicamente precum Vita-melatonin – care sunt utilizate în prevenirea și tratamentul tulburărilor ritmului circadian, tulburări de somn, inclusiv insomnie cronică de origine funcțională, insomnie la vârstnici; Ekvamer – utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (tensiune arterială mărită) la pacienții adulți care au și un nivel ridicat de colesterol; Lamotrix– aparţine unei grupe de medicamente denumită antiepileptice. Este utilizat pentru a trata două afecţiuni – epilepsia și tulburarea bipolară.
Fluxul de știri
0