Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recean susține că pentru guvernarea actuală educația este o prioritate absolută

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2024
Abonare
Recean susține că pentru guvernarea actuală educația este o prioritate absolută
CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Premierul moldovean Dorin Recean a avut marți o întrevedere cu membrii Consiliului Rectorilor din Moldova, unde a fost prezent și ministrul de profil.
Recean, potrivit serviciului de presă al Guvernului, a vorbit despre atractivitatea universităților pentru studenții de peste hotare și potențialul acestora de a atrage mai mulți doritori de a-și face studiile în Republica Moldova. De asemenea el a spus că este necesară îmbunătățirea calității studiilor. Cum anume și ce anume necesită îmbunătățire, în opinia lui Recean, nu se precizează.
„Educația este prioritatea absolută a Executivului. La fel, guvernarea e responsabilă de asigurarea creșterii economice, iar un factor-cheie pentru aceasta îl reprezintă forța de muncă înalt calificată. Aici, rolul instituțiilor de învățământ este crucial”, a spus premierul.
El a mai adăugat că ședințele cu rectorii reprezintă un început de dialog strategic.
Printre prioritățile strategice prezentate de Ministerul Educației și Cercetării, declarate de ministrul de resort Perciun, se numără: creșterea calității și a competitivității studiilor, creșterea veniturilor proprii ale universităților, dezvoltarea domeniului cercetării, integritatea, internaționalizarea, integrarea tinerilor absolvenți pe piața muncii etc.
Стрельба в Международном аэропорту Кишинева 30.06.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2024
Politică
Șeful IGP a reamintit despre amenzile aplicate pentru purtarea panglicii „Sf. Gheorghe”
Fluxul de știri
0